Dormeuil

Posted by on feb 2, 2012 in Geen categorie | No Comments
Dormeuil stoffen in uw maatpak

Dormeuil stoffen in uw maatpak

Het huis werd gesticht in 1842 door Jules Dormeuil. Hij wilden Engels stoffen importeren voor  Franse kleermakers. Dormeuil werd al snel een ontwerphuis dat eigen stoffen ging creëren en zijn eigen prêt-à-porter collectie uitbracht. Hierdoor bouwde Dormeuil snel  een wereldwijde reputatie op.

Dormeuil is één van de beste stoffenhuis van de wereld. 95% van de stoffen wordt in Engeland geweven, de overige 5% in Italië. Uniek bij Dormeuil stoffen is de getwijnde draad in zowel de ketting- als de inslagdraad, waardoor de duurzaamheid en kleurintensiteit optimaal is. Ook de finish en de voorkrimp maken het een feest om de stoffen tot de mooiste pakken te verwerken. Naast de klassieke lijnen waaronder Royal 12 en Amadeus zijn exclusieve vezels als pashmina, vicuna en guanashina voorhanden.

 

Dormeuil wil moderniseren en hun erfgoed blijven ontwikkelen door het aanbieden van een duidelijke ‘Franse elegantie met een Britse touch “-stijl

Wilt u ook Dormeuil stoffen in uw maatpak of wilt u een afspraak, klik op deze link of gaat u naar het contactformulier.